Marathon levert bijna € 53.000 op voor KWF Kankerbestrijding

Tijdens de marathon van Eindhoven hebben enkele tientallen lopers zich laten sponsoren voor KWF Kankerbestrijding. Dat leverde een totaalbedrag op van bijna € 53.000,-.

 

Team KWF

Dit jaar konden deelnemers aan de Marathon Eindhoven zich voor het eerst opgeven voor het hardloopinitiatief Team KWF, dat door KWF Kankerbestrijding speciaal voor hardloopevenementen in het leven is geroepen. Binnen het Team KWF-programma ontvangen lopers o.a. trainingsschema’s en loopbegeleiding. De lopers konden kiezen uit de afstanden 5 km, 10 km, de halve en de hele marathon en zich daarbij laten sponsoren door familie, vrienden, kennissen en collega’s.

Dankzij de gezamenlijke promotie-inspanningen van KWF Nederland en de KWF Eindhoven  (de lokale afdeling van KWF Kankerbestrijding in Eindhoven) namen uiteindelijk 63 mensen deel aan Team KWF. Zij wisten een totaalbedrag bij elkaar te lopen van € 52.767,98. De deelneemster die het grootste bedrag wist te werven was Maaike Keulartz; zij haalde in totaal € 3.010,- voor haar 10 km-loop.

Foto onder: Team KWF-lopers poseren voor aanvang van de 10 km op zaterdagavond