Oud Eindhovenaar Johan Coenders rijdt Alpe d’HuZes

Helaas is de ziekte kanker de afgelopen jaren zeer prominent aanwezig geweest in mijn leven. Ik ben dan ook erg blij dat ik op 2 juni 2016 iets kan bijdragen aan de strijd tegen deze vreselijke18 ziekte!

Mijn verhaal:

Wielrennen is mijn grote hobby. Mijn hobby is echter niet de belangrijkste reden om mee te fietsen met Alpe d’HuZes. De echte reden is een persoonlijk verhaal over mijn leven in de afgelopen 5 jaar.

Op 13 maart 2010 is mijn vader op 61 jarige leeftijd overleden aan kanker. Helaas net voor de geboorte van zijn eerste kleinkind Neeltje. Na een lang ziekbed en een waardig afscheid heeft hij helaas het leven moeten laten op te jonge leeftijd.
Enkele maanden daarna is mijn moeder opgenomen en met spoed geopereerd aan de gevolgen van de uitzaaiingen van baarmoederhalskanker. Na een week op de IC, een operatie en een jaar lang chemokuren is zij gelukkig hersteld en mag zij zich (hopelijk nog voor lange tijd) survivor noemen.
Enigszins hersteld van de kuren kregen wij met ons gezin een derde klap te verwerken. Vlak na de kerstdagen in 2011 kreeg mijn vrouw Janneke (na een bezoek aan de huisarts met een onschuldig knobbeltje in haar hals) te horen dat ze lymfeklierkanker had (de ziekte van hodgkin). Na de ervaringen met mijn vader en moeder het jaar daarvoor een enorme mokerslag. Mede door de sterke wilskracht van mijn vrouw zijn we het traject ingegaan (onderzoeken, operaties en chemokuren). Met name de onzekerheid in zo’n periode is verschrikkelijk. Gelukkig is mijn vrouw na een jaar kuren, nu inmiddels al weer 3 jaar ‘schoon’ en behoort ook zij gelukkig tot de groep survivors. Inmiddels hebben wij ons gezin uitgebreid met een tweede gezonde kindje Faas. Iets wat door de artsen voor onmogelijk werd gehouden na de behandelingen die mijn vrouw heeft ondergaan. Wonderen bestaan dus toch!

Over wonderen gesproken…
Eén van de beklimmingen die dag zal ook in het teken staan van mijn schoonbroer Koen. Hij is op 4 jarige leeftijd geopereerd aan een grote hersentumor en tegen alle medische verwachtingen in, is hij gelukkig nog steeds in ons midden. Ondanks zijn beperkingen geniet hij met volle teugen van het leven en is hij een toonbeeld voor doorzettingsvermogen en wilskracht!

Hoe mooi kan het nu dan zijn om mijn grote hobby wielrennen in het teken te stellen van de strijd tegen kanker! En dan in het bijzonder in het teken van de hierboven geschetste gebeurtenissen in ons leven…Wat daarbij extra speciaal is, is het feit dat 2 juni (de dag van Alpe d’HuZes) ook de trouwdatum is van mijn vader en moeder. Hoe symbolisch is het om op die dag zo vaak mogelijk de berg op te fietsen voor het goede doel!

Mijn inspanning op de dag van Alpe d’HuZes zal hopelijk in algemene zin iets bijdragen aan de strijd tegen kanker. Ik zal mij dan ook maximaal inzetten om zoveel mogelijk geld bij elkaar te verzamelen en zo vaak mogelijk deze berg op te fietsen op 2 juni 2016. Alvast bedankt voor al jullie steun en bijdragen in welke vorm dan ook!

Johan Coenders